Hammaslääkärikeskus Kiille tarjoaa monipuolista ja asiantuntevaa osaamista huolehtien kokonaisvaltaisesti suun ja hampaiden terveydestä.

Lähtökohtamme on ystävällinen palvelu sekä kivuton suun ja hampaiston kokonaishoito.

Hammaslääkäripalvelumme sisältävät perushammashoidon lisäksi hammashoidon lisäpalveluja, kuten esim. pienkirurgiset toimenpiteet, protetiikka- ja purentaongelmat sekä suuhygienistin palvelut.

Meillä palvellaan myös erityistilanteissa kuten ikäihmisten hammashoito ja hammaslääkäripelko.

Kun hoitosuhde perustuu säännöllisyyteen ja jatkuvuuteen, oma hoitohenkilökuntasi kutsuu sinut säännöllisiin tarkastuksiin.

Säästät myös kustannuksissa kun mitään suurempaa vahinkoa ei pääse syntymään tarkastusvälin pidentyessä.

Teemme yksilöllisen hoitosuunnitelman kustannusarvioineen tarvittaessa.

Hampaiden tarkastus

Hampaiden tarkastuksessa tutkitaan hampaiston, vanhojen paikkojen, limakalvojen ja ientaskujen kunto.

Hammaslääkärin tekemä säännöllinen hampaiden tarkastus on tärkeä osa omaa terveyden hoitoasi.

Kliinisen tutkimuksen tukena käytetään myös hammasröntgen-kuvausta.

hammaslaakarikeskus-kiille-hampaiden-tarkastus-2
hammaslaakarikeskus-kiille-rontgen-tutkimukset-3

Röntgentutkimukset / 3D

Röntgenkuvaus antaa tärkeää tietoa hammashoidon suunnitteluun ja toteuttamiseen. Hammasröntgen- kuvauksella saamme leukaluusta ja hampaiden juurakosta tietoa, mitä ei pelkällä hammastarkastuksella voi havaita. Röntgenkuvasta nähdään mm. hammaskiilteen ja leukaluun sisällä sijaitsevat tulehdukset ja puhkeamattomat viisaudenhampaat. Hammaskuvaus on myös hyvä tehdä, jos ongelmana on mm. epämääräinen vaiva tai särky suun alueella tai suunnitellaan esim. implanttihoitoa.

Röntgenkuvaus on kivuton, nopea ja miellyttävä menetelmä. Ennen kuvausta pään ja kaulan alueelta riisutaan korut ja kaikki metalliesineet, muuta ennakkovalmistelua ei tarvita. Digitaalisella röntgenkuvauksella sädeannokset ovat hyvin pieniä.


Panoraamakuvaus

Yhdellä kuvalla saadaan kuvattua koko hampaisto, leukanivelet ja poskiontelot. Kuvaa käytetään muun muassa implanttihoidon suunnittelussa, tulehdusten havaitsemisessa, hampaan poistoa suunniteltaessa ja ennen sairaalassa tehtäviä suuria leikkauksia esim tekonivelet.


KKTT-Kuvaus/3D

Haastavammissa tapauksissa voidaan käyttää kartiokeilatietokonetomorafia-kuvausta. Niitä ovat mm. Implanttisuunnittelut, vaikeat viisaudenhampaat, epämääräiset oireet juurihoidetuissa hampaissa. Kuvassa saadaan näkymään sellaisia tietoa mitä ei tavallisella röntgenkuvalla ole mahdollista havaita.

Särkytapaukset ja ensiapuluonteinen hoito

Hammassärky voi olla oire pitkälle edenneestä hampaan reikiintymisestä tai tapaturmaisesta hampaaseen kohdistunut iskusta.

Alkavaan tulehdukseen ei aina välttämättä liity tyypillistä hammassärkyä. Turvotus on selkeä hälytysmerkki.

Usein avun tuo paikkaus, juurihoito tai hampaan poisto.

hammaslaakarikeskus-kiille-sarkytapaukset-1
hammaslaakarikeskus-kiille-implantit-keinojuuret-4

Implantit eli keinojuuret

Implantilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas. Implanttiruuvi valmistetaan titaanista ja se porataan leukaluuhun. Titaaniruuvi luutuu leukaluuhun kiinni. Yleensä asiakkaalla on valmis implanttihammas suussa 4-6 kuukaudessa.

Implantilla voidaan rakentaa suuhun yksittäinen hammas, implanttisilta tai implanteilla kiinnitetty proteesi. Implanttihampaat ovat kuin omat hampaat, niitä hoidetaan kuin omia hampaita ja ne tarvitsevat myös säännöllistä hammaslääkärin tarkastusta.

Varaamalla ajan implantti tarkastukseen teemme sinulle henkilökohtaisen suunnitelman juuri sinulle sopivasta hoidosta.

Juurihoito

Ajoissa tehty asianmukainen juurihoito pelastaa hampaan jopa yhdeksässä tapauksessa kymmenestä. Jos hampaan ytimen tulehdusta ei hoideta, tulehdus voi levitä juuren kärjen ympäristöön ja leukaluuhun. Hammasytimen eli pulpan tulehduksen syynä on useimmiten hoitamaton, pitkälle edennyt hampaan reikiintyminen. Tulehtunut kudos poistetaan mekaanisesti, juurikanavat desinfioidaan ja hoidetaan paikallisella lääkeaineella.

Juurihoito vaatii yleensä useamman hoitokäynnin. Lopuksi hoidettu juurikanavaontelo täytetään ja hammas paikataan tai kruunutetaan.

hammaslaakarikeskus-kiille-juurihoito-5
hammaslaakarikeskus-kiille-suukirurgia-6

Suukirurgia

Suukirurgisiin toimenpiteisiin kuuluu hampaan leikkaukselliset poistot, juurenpäänpoisto leikkaus eli resektiot, implanttihoidot, ienleikkaukset ja koepalan otot. Esim. viisaudenhampaan poistoa voidaan tarvita, jos hammas oireilee, tulehtuu tai jokin potilaan hammas- tai yleisterveyteen liittyvä seikka sitä vaatii.

Yleisimmin viisaudenhampaat puhkeavat 19–20 vuoden iässä. Useimmilla ne eivät puhkea enää 26. ikävuoden jälkeen. Suurimmasta osasta leikkauksista saat sairauslomaa.

Nukutushammashoito

Pelkäätkö hammaslääkäriä, onko sinulla voimakas oksennus refleksi, oletko kiireinen eikä sinulla ole aikaa ravata montaa kertaa hammaslääkärissä.

Nukutushammashoito voi olla sinulle ratkaisu, sinä nukut ja me hoidamme hampaasi kerrasta kuntoon.

Varaa aika tarkastukseen niin saat hoitosuunnitelman ja kustannusarvion hoidostasi.

Tutustu lisää nukutusteamimme sivuilta : https://nukutushammashoito.fi/

hammaslaakarikeskus-kiille-nukutushammashoito-7
hammaslaakarikeskus-kiille-oikomishoito-8

Oikomishoito

Oikomishoitoa voidaan tehdä nykyään monella tavalla. Hampaiden oikomishoito sopii kaikenikäisille. Se tukee usein muuta hammashoitoa ja paikkaa paljon muutakin kuin ulkonäköä. Nykyään se onnistuu myös huomaamattomasti näkymättömillä kalvoilla. Varaa aika hammaslääkärillemme joka voi antaa sinulle arvion hampaidesi oikomishoidon kestosta ja kustannuksista.

Hoitosuunnitelma

Ensimmäisellä hoitokäynnillä hammaslääkäri ottaa hampaistasi jäljennökset (digitaalisesti tai jäljennöslusikalla) sekä kuvat suusta ja kasvoista ja toimittaa ne Lumi Dentalille. Muutama päivä tämän jälkeen hammaslääkäri esittelee sinulle hoitosuunnitelman (hoitosuunnitelma, videoanimaatio ja 3D-kuvat). Hoitosuunnitelmasta nähdään yksityiskohtaisesti hoidon eteneminen vaihe vaiheelta ja kaunis lopputulos. Kalvojen valmistaminen alkaa, kun olet hyväksynyt hoitosuunnitelman yhdessä hammaslääkärin kanssa.

Oikomishoito

Kahden viikon kuluttua hoitosuunnitelman hyväksymisestä oikomiskalvot saapuvat hammaslääkärille. Seuraavalla käynnillä hammaslääkäri kiinnittää muutamien hampaiden pintaan pienet muoviset otepinnat. Näiden otepintojen avulla kalvo ohjaa hammasta haluttuun suuntaan. Tältä käynniltä saat mukaan kalvot 6–8 viikoksi. Kalvoja vaihdetaan kotona kahden viikon välein. 6–8 viikon välein on tarkastuskäynti hammaslääkärin luona, jolloin saat aina mukaasi kalvot seuraaville viikoille.

Lopputarkastus ja retentio

Kun hoito on valmis, on vuorossa lopputarkastus. Samalla hammaslääkäri päättää millaisen retention, eli tuen, lopputulos vaatii, jotta hampaasi eivät lähde hakeutumaan takaisin. Yleisimpiä retentiovaihtoehtoja ovat retentiokalvon käyttö tai retentiolanka hampaiston sisäpinnalle.

Voit tutustua lisää Lumiliner-kalvo-oikomiseen https://lumiliner.com/

Hampaiden valkaisu

Vastaanotolla suoritettava hampaiden valkaisu on nopea tapa saada valkoisemmat ja kirkkaammat hampaat. Valkaisussa hymynalueen hampaiden ulkopinnat käsitellään valkaisuaineella. Meillä on käytössä Blanconen valkaisumenetelmä, jossa kaksi eri tehoista valkaisua. Clik Kevytvalkaisu on nimensä mukaisesti hellävarainen ja nopea hampaiden valkaisu. Tämä on erinomainen vaihtoehto, kun haluat nopean ja kivuttoman hampaiden kirkastuksen vaikkapa ennen juhlia.Tarvittaessa hoito voidaan uusia jopa neljä kertaa vuodessa. Kevytvalkaisu voidaan suorittaa myös hammaskiven poiston yhteydessä, jolloin tarvitsee varata hieman lisäaikaa käynnille.

BlancOne®Touh tehokas, mutta hellävarainen valkaisu antaa syvemmän ja kestävämmän lopputuloksen. Touch -valkaisumenetelmällä saavutetaan pidempiaikainen valkaisutulos.

Suuhygienistimme kertovat sinulle kumpi olisi sinulle sopivampi vaihtoehto.
Hampaissa olevat vanhat paikat eivät vaihda väriä, ne on vaihdettava valkaisun jälkeen, mikäli ne näyttävät tummilta. Valkaisu voidaan tehdä ehjiin, puhtaisiin hampaisiin, ikenen on oltava myös terveet. Hammaskiven poisto ja tarkastus on sen vuoksi hyvä suorittaa ennen valkaisua. Pysyvyyteen vaikuttavat muun muassa hampaiden rakenne, elintavat ja suunhoitotottumukset.

» Lue lisää tästä linkistä.

hammaslaakarikeskus-kiille-hampaiden-valkaisu-9
hammaslaakarikeskus-kiille-posliinihampaat-cerec-10

Posliinihampaat / CEREC

CEREC on täydellinen tietokoneohjattu CAD/CAM-tekniikka (3D), jolla hammaslääkärisi saa nopeasti korjattua hampaasi luonnollisen näköiseksi.
Hoidon lopputulos esimerkiksi muovimateriaaleihin verrattuna on kestävämpi ja esteettinen. Keraaminen materiaali ei muuta väriä ajan kuluessa, kuten muovimateriaalit.

CEREC on ihanteellinen ratkaisu sinulle, joka haluat säilyttää luonnollisen värin hampaissasi. Lopputulos on kuin oma hammas ja se tuntuu myös siltä.
CEREC-tekniikalla voidaan valmistaa keraamiset paikat, kruunut, laminaatit.

Kokonaan keraaminen CEREC-paikka on:
• kestävä ja pitkäikäinen – kestää pidempään kuin muovipaikka
• luonnollisen värinen eikä kellastu ajan myötä
• valmistuu yhdellä hoitokäynnillä hammaslääkärillä

Suuhygienistipalvelut

Jokaisen ihmisen olisi hyvä käydä suuhygienistillä vähintään kerran vuodessa ja joidenkin tarvitsee käydä suuhygienistillä jopa 3 kuukauden välein. Suuhygienistimme määrittää juuri sinulle sopivan käyntivälin.

Suuhygienistin hoito sisältää ientaskujen mittauksen, hammaskiven- ja bakteripeitteiden poiston käsi-instrumentein ja/tai ultraäänipuhdistuksen sekä kotihoidon opastuksen. Jauhepuhdistuksella hampaat puhalletaan jauheen avulla. Jauhe puhdistaa hampaiden pinnalta värjäymät, bakteerit ja plakin. Jauhepuhdistuksella ei poisteta hammaskiveä eikä se valkaise hampaita.

hammaslaakarikeskus-kiille-suuhygienisti-palvelut-11
hammaslaakarikeskus-kiille-erikoishammasteknikkopalvelut-12

Erikoishammasteknikko
palvelut

Onko sinulla loksuvat, keikkuvat tai suussa pysymättömät tekohampaat. Kaipaatko jo uusia vanhojen kuluneiden tilalle.
Erikoishammasteknikko pohjaa, lisää hampaita, korjaa rikkoutuneita tai tekee kokonaan uudet tekohampaat.

Voit varata hänelle suunnitteluajan ja hän suosittelee sinulle sopivaa vaihtoehtoa ongelmaasi.

Purentakiskot

Purentakiskot ovat perinteinen keino purentavaivojen hoitoon. Purentakisko auttaa monien purentavaivoista johtuvien oireiden, kuten särky- ja kiputilojen ja hampaiden kulumisen vähenemiseen esimerkiksi estämällä hampaiden narskuttelun tai yhteen puremisen. Kiskojen tarkoituksena on vähentää kipuja sekä palauttaa normaalia ja tasapainoista purennan toimintaa.

Purentavaivatapauksissa hammaslääkäri arvioi kiskojen tyypin ja tarpeen tapauskohtaisesti. Purentakisko valmistetaan yksilöllisesti potilaan hampaisiin sopivaksi ja se auttaa purentalihaksia rentoutumaan sekä suojaa hampaita kulumiselta esimerkiksi narskuttelun yhteydessä.

Kiille-palvelut-purentakiskot
Kiille-palvelut-kuorsauskiskot

Kuorsauskiskot

Kuorsausta ja lievää uniapneaa voidaan hoitaa kuorsauskiskolla. Yöksi suuhun asetettava kisko työntää leukaa eteenpäin, jolloin ilma pääsee kulkemaan nielussa vapaammin.

Kuorsauskisko valmistetaan mittatilaustyönä jokaiselle potilaalle erikseen. Yksilöllisesti valmistettu kisko on miellyttävä ja turvallinen vaihtoehto kuorsauksen hoitoon.

Urheilusuojat

Tarvitsetko harrastuksessa suojaa hampaillesi. Meiltä saat juuri sinun hampaillesi tehdyn urheilusuojan. Suoja pysyy suussa hyvin eikä tipu kovassakaan vaudissa ja suojaa hampaitasi ei toivotuilta iskuilta.

Kiille-palvelut-urheilusuojat
Kiille Oy - Hammaslääkärikeskus